Het team van Pluk de Dag bestaat momenteel uit vier vaste (parttime) medewerkers en diverse enthousiaste vrijwilligers en stagiairs. De dagelijkse leiding is in handen van eigenaresse Lydia Westmaas. Zij zag met de realisatie van Zorgkwekerij Pluk de Dag in 2019 een langgekoesterde wens in vervulling gaan.

Even voorstellen

Lydia, kun je in het kort wat meer over jezelf vertellen?

“Van huis uit ben ik een tuindersdochter. Als opgroeiend meisje ontwikkelde ik echter een grote passie voor dieren en het verzorgen daarvan. Die passie is nooit meer weggegaan. Daar komt bij dat buiten bezig zijn en genieten in en van de natuur steeds belangrijker voor mij werden.

En wanneer ontstond de wens van een zorgboerderij of -kwekerij?

“Naarmate ik ouder werd droomde ik van mijn eigen zorgboerderij. Daarom besloot ik mij te scholen in de richting van Zorg en Welzijn. Toen ik begon met de opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (V.I.G.), wist ik gelijk dat ik de juiste keus had gemaakt. Het voelt goed om mensen te helpen, met ze samen te werken en een band met ze op te bouwen.”

Maar je richt je nu op een specifieke doelgroep?

“Dat klopt. Inmiddels heb ik al enkele jaren mijn V.I.G. diploma en beschik ik over enige jaren praktijkervaring. In die periode heb ik me verder verdiept in de doelgroep dementie. Naast praktijkervaring met deze doelgroep heb ik ook de Minor Psychogeriatrie gevolgd.”

Dus in Pluk de Dag komen meerdere interesses samen?

“Inderdaad. Hoe mooi is het om de passies voor natuur, dieren en mensen te kunnen combineren. Iets te kunnen betekenen voor de maatschappij, een dagbesteding te kunnen bieden waar de deelnemers kunnen genieten van mijn dieren, van het buiten zijn en nog veel meer. Deze droom heb ik jaren gekoesterd en is sinds april 2019 werkelijkheid geworden. Ik geniet hier dagelijks van en dit werk geeft me enorm veel voldoening!”

Vrijwilligers

Pluk de Dag is een jonge zorgkwekerij, die nog volop in groei is en voortdurend in ontwikkeling. Inmiddels beschikken we dagelijks over vrijwilligers die het leuk vinden om ons team te versterken. Nieuwe vrijwilligers zijn echter welkom.

Ben jij zo’n vrijwilliger, die graag voor en met mensen werkt en iets voor onze deelnemers wil betekenen?

Neem dan tijdens de openingsuren contact met ons op. Contactpersoon Lydia is bereikbaar via telefoonnummer: 015-240 05 35, of per mail: info@zorgkwekerijplukdedag.nl. Dan kunnen we eventueel een kennismakingsgesprek plannen.